background

Peter Brunt:

Peter Brunt (1961) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Davina van Wely en Herman Krebbers,en vervolgde zijn studie aan de Juilliard School, New York bij Dorothy Delay, en bij Sandor Vegh in Salzburg.


Hij won op het Nationaal Vioolconcours in 1981 de hoofdprijs en werd op verschillende buitenlandse concoursen onderscheiden.


Peter Brunt is veelvuldig als solist opgetreden met orkesten in binnen-en buitenland. Hij maakte een CD opname van het vioolconcert “Glenz” dat Willem Jeths voor hem heeft gecomponeerd.


Hij was enige jaren aanvoerder tweede violen bij het Koninklijk Concert- gebouworkest, vervolgens was hij concertmeester bij Sinfonietta Amsterdam en sindsdien gast-concertmeester bij verschillende orkesten, o.m. Sinfonietta Amsterdam, Basel Kammerorchester en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.


Als lid  van het vermaarde Osiris Trio trad hij in prestigieuze zalen als Carnegie Hall, Wiener Konzerthaus, Kölner Philharmonie en de Wigmore Hall en nam een veelvoud aan CD’s op, in repertoire van Haydn tot en met speciaal voor het trio geschreven werk.


Peter Brunt is hoofdvakdocent aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam.


LinkedIn Peter Brunt

Peter Brunt behoort tot de topviolisten van Nederland. Hij studeerde bij Davina van Wely, Herman Krebbers en Sandor Vegh en speelt in het Osiris Trio. Hij was aanvoerder van de tweede violen in het Concertgebouworkest en (gast)concertmeester bij tal van orkesten, waaronder het Amsterdam Sinfoniëtta, het Residentie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.


background
Mail BruntHijmans English Version Home Peter Brunt - viool Beeld - Geluid BruntHijmans Repertoire BruntHijmans Contact BruntHijmans Contact BruntHijmans Home Peter Brunt - viool Wiek Hijmans - gitaar