background
background

Wiek Hijmans

Wiek Hijmans (1967) geldt als een pionier op het gebied van de elektrische gitaar en de klassieke muziek. Hij werd in 2003 door het Holland Festival solo in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw gepresenteerd als dé nieuwe muziekspecialist op de elektrische gitaar en ontving in New York de Andres Segovia Award for outstanding guitarplaying.


Hij is als solist te horen bij symfonieorkesten in Europa en daarbuiten (o.a. Deutsches Rundfunk Orchester, Orchestre de Lorraine, Radio Kamerfilharmonie, Noord Nederlands Orkest, Boston Modern Orchestra Project). Binnen zijn duo met violist Peter Brunt en het trio Raven van saxofonist Raaf Hekkema exploreert Hijmans de mogelijkheden van de elektrische gitaar  binnen 'oude' klassieke muziek en breekt een lans voor zijn instrument op de kamermuziekpodia. Met de David Kweksilber Band, maar ook als freelancer bij o.a. het Nieuw Ensemble en ASKO/Schönberg richt hij zich op de hedendaagse muziek.


Als componist heeft Hijmans voor een reeks van theatervoorstellingen (solo-) muziek geschreven. Hij schreef een instrumentatieboek over de elektrische gitaar en organiseerde twee internationale festivals over zijn instrument.  


De onlangs uitgebrachte CD van Steven Mackey's Dreamhouse waar Hijmans' elektrisch gitaarkwartet CATCH op te horen is, is genomineerd voor een Grammy.


www. wiekhijmans.com
Twitter Wiek Hijmans Facebook Wiek Hijmans LinkedIn Wiek Hijmans Mail BruntHijmans English Version

Wiek Hijmans (1967) geldt als pionier op het gebied van de elektrische gitaar en de klassieke muziek.

Hij werd in 2003 door het Holland Festival solo in de Grote Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw gepresenteerd als dé nieuwe muziekspecialist op de elektrische gitaar en ontving in New York de Andres Segovia Award for outstanding guitarplaying.

Hijmans is actief in vele ensembles, theaterproducties en als solist bij internationale orkesten. De onlangs uitgebrachte CD van Steven Mackey's Dreamhouse waar Hijmans' elektrisch gitaarkwartet CATCH op te horen is, is genomineerd voor een Grammy.

Home Peter Brunt - viool Beeld - Geluid BruntHijmans Repertoire BruntHijmans Contact BruntHijmans Contact BruntHijmans Home Peter Brunt - viool Wiek Hijmans - gitaar